Ενισχύει η Google τη Συμμετοχή της σε Μεγάλα Σχέδια ΑΠΕ


Η Google ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει σε ένα φιλόδοξο έργο ΑΠΕ στις ΗΠΑ, επενδύοντας 100 εκατομμύρια δολάρια στο αιολικό πάρκο του Σέπαρντς Φλατ στο Όρεγκον, το οποίο θα έχει ισχύ 845MW - ποσότητα που αρκεί για τις ανάγκες 235.000 αμερικανικών νοικοκυριών.
Μάλιστα, το αιολικό πάρκο του Σέπαρντς Φλατ υπολογίζεται ότι θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, αφού θα καλύψει έκταση σχεδόν 80.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ θα συνδεθεί με το δίκτυο ηλεκτροδότησης μέσα στο 2012.
Στο τεχνικό σκέλος, πρόκειται για το πρώτο αιολικό πάρκο που θα χρησιμοποιεί αυξημένων επιδόσεων ανεμογεννήτριες άμεσης μετάδοσης της General Electric. Χάρη σε γιγαντιαίους μόνιμους μαγνήτες, οι ανεμογεννήτριες αυτές δεν χρειάζονται κιβώτιο ταχυτήτων ή άλλα μηχανικά μέρη, που απαιτούνται για τη λειτουργία των συμβατικών ανεμογεννητριών.
Παρουσία και στα Μεγάλα Φωτοβολταϊκά
Την περασμένη εβδομάδα, ο γίγαντας της τεχνολογίας ανακοίνωσε ότι επένδυσε 186 εκατομμύρια δολάρια σε ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Καλιφόρνια. Η Google σημειώνει πως αποφάσισε να αναμειχθεί πιο ενεργά στον κλάδο, προσβλέποντας μακροπρόθεσμα σε μεγάλα κέρδη και συμβάλλοντας στην προαγωγή της ανανεώσιμης ενέργειας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις