"Διψάνε οι Κυκλάδες" για . . . Αφαλατώσεις στα νησιά τους


Επιστολή προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γεώργιο Ντόλιο,έστειλαν απο κοινού οι πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων Αιγαίου:

 Ιωάννης Δεκαβάλλας Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης - πρόεδρος ΤΕΔΚ Κυκλάδων, Μιχάλης Κορδίνας π. Δήμαρχος Πεταλούδων - πρόεδρος ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου, Σωτήριος Ζαμτράκης π. Δήμαρχος Γέρας - πρόεδρος ΤΕΔΚ Λέσβου, Φίλιππος Πετρούσκας π. Δήμαρχος Βαθέος - πρόεδρος ΤΕΔΚ Σάμου και Ιωάννης Μαλαφης π. Δήμαρχος Ομηρούπολης - πρόεδρος ΤΕΔΚ Χίου, με θέμα τη ‘‘Χρηματοδότηση μονάδων αφαλατώσεων στα νησιά’’.
Σε αυτήν τονίζουν:«Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,Με την επιστολή μας αυτή, ως Πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων του Αιγαίου, καταθέτουμε προς εσάς, το αίτημά μας, για την χρηματοδότηση μέσω των Κ.Α.Π. προς τους νησιωτικούς Ο.Τ.Α., για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των μονάδων αφαλάτωσης, σύμφωνα με την πρόταση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., στο ποσόν των 4.800.000€ για το έτος 2011.Οι μονάδες αφαλάτωσης αποτελούν για πολλά νησιά μας τις κύριες, ή ακόμη και τις μοναδικές πηγές ύδρευσης τους. Παράλληλα όμως το αυξημένο κόστος λειτουργίας τους, επιβάλλει όχι μόνο τη συνέχιση της χρηματοδότησής τους μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, αλλά και την άμεση καταβολή αυτής της επιχορήγησης.Με την χρηματοδότηση των λειτουργικών των εργοστασίων αφαλάτωσης στηρίζετε τα νησιά μας, ιδιαίτερα κατά την κρίσιμη αυτή οικονομικά περίοδο και αποδεικνύετε έμπρακτα ότι σέβεστε και εφαρμόζετε την συνταγματική επιταγή (άρθρο 101 του Συντάγματος), που αναφέρεται στην ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου.Προσδοκάμε στην ικανοποίηση του αιτήματός μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις