Το Μεγαλύτερο Ηλιοθερμικό Πάρκο στον Κόσμο Κατασκευάζεται στην Καλιφόρνια (video)



Η εταιρεία BrightSource Energy εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 1,6 δις δολαρίων για να κατασκευάσει στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο του κόσμου, με το όνομα Ιβάνπα. Το σχέδιο χρηματοδοτούν μεταξύ άλλων η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ και η Google, ενώ θα αποτελείται από τρία επιμέρους κομμάτια, τα οποία θα παράγουν συνολικά 392 MW.
Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 1,967 δις δολάρια, από τα οποία το 1,37 δις θα καλυφθεί με ομοσπονδιακό δάνειο. Η Google θα δαπανήσει 168 εκατ. δολάρια, στα πλαίσια της προσπάθειάς για διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της.

Εργολάβος του έργου είναι η Bechtel, η οποία θα εγκαταστήσει τα 173.000 κάτοπτρα, δηλαδή τους ηλιοστάτες του πάρκου. Επίσης, θα εγκατασταθούν τρεις πύργοι παραγωγής ατμού, ενώ η συνολική έκταση θα φτάνει τα 3.500 ακρ. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα είναι ικανό να παράγει καθαρή ενέργεια για 140.000 νοικοκυριά και να μειώσει τις εκπομπές κατά 400.000 τόνους ετησίως, ποσότητα ίση με αυτή που εκλύουν 70.000 αυτοκίνητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις