Πράσινη Επιχειρηματικότητα: Το Πρόγραμμα ΒΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ ως Καταλύτης Τοπικής Ανάπτυξης


Συνέδριο με θέμα «Πράσινη Επιχειρηματικότητα: το Πρόγραμμα ‘ΒΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ’ ως καταλύτης τοπικής ανάπτυξης» διοργανώνει το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, τη Δευτέρα 11 Απριλίου, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Πρόκειται για το δεύτερο Συνέδριο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΒΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ», το οποίο υλοποιείται από το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και απευθύνεται στις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Στόχος του Προγράμματος είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των επιχειρήσεων, σε θέματα πράσινης επιχειρηματικότητας. Μέσω μιας σειράς ενημερωτικών δράσεων και περιβαλλοντικών εργαλείων, παρέχει στους τοπικούς επιχειρηματίες δωρεάν πρακτική υποστήριξη, ώστε να λαμβάνουν επιχειρηματικές αποφάσεις φιλικές προς το περιβάλλον, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη ολοκληρωθεί ένας κύκλος 6 ενημερωτικών συναντήσεων στις περιοχές της Σαλαμίνας, του Περάματος, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, της Νίκαιας, του Ρέντη, του Κορυδαλλού και του Πειραιά, δύο Εργαστήρια (Workshops), επί τόπου συναντήσεις στους χώρους εργασίας των επιχειρηματιών καθώς και η δημιουργία τοπικών δικτύων επιχειρήσεων. Παράλληλα, λειτουργεί η ιστοσελίδα www.biopeiraias.gr, μέσω της οποίας παρέχεται υποστηρικτικό υλικό και εκπαίδευση στη χρήση μιας σειράς περιβαλλοντικών εργαλείων.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου, θα παρουσιαστούν οι μέχρι σήμερα δράσεις του έργου, τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς και συμπεράσματα για το πώς αντιλαμβάνεται η τοπική επιχειρηματική κοινότητα την έννοια της περιβαλλοντικής διαχείρισης. Μέσω των παρουσιάσεων, θα αναδειχθεί παράλληλα η συμβολή του Προγράμματος «ΒΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ» στην παρακίνηση των επιχειρηματιών να υιοθετήσουν φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές στην καθημερινή τους δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και κατά 50% από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΒΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Σχόλια

Ο χρήστης Eleni είπε…
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας! Ευχαριστώ πολύ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις