Ιστοσελίδα για τη Βιοποικιλότητα

Στη Σύνοδο του ΟΗΕ για τη Σύμβαση για τη Βιοποκιλότητα, η οποία διεξάγεται στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας ενός διαδικτυακού τόπου που θα παρέχει πληροφορίες για τη βιοποικιλότητα.
Σύμφωνα με τo Reuters και την UNEP, όλες οι πληροφορίες για τη βιοποικιλότητα βρίσκονται στοwww.biodiversityA-Z.org.
Ο ηλεκτρονικός οδηγός για τη βιοποικιλότητα από το «Α έως το Ω», περιέχει πληροφορίες για περίπου 35 σημαντικές περιοχές στον πλανήτη, όπως Υγροβιότοποι Διεθνούς Σημασίας από τη Σύμβαση Ραμσάρ, Προστατευόμενες Περιοχές και μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Επίσης, στη εν λόγω ιστοσελίδα, υπάρχουν πληροφορίες για τα προστατευόμενα είδη, τους βιότοπους, το νομικό τους καθεστώς, καθώς και την συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.
Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τις κυβερνήσεις, τις ΜΚΟ και τις επιχειρήσεις, καθώς παρέχει πληροφορίες για τις διεθνούς σημασίας προστατευόμενες περιοχές και στοχεύει να βοηθήσει στην εξάλειψη των κινδύνων που απειλούν τη βιοποικιλότητα στον πλανήτη.
Για τη δημιουργία του εν  λόγω διαδικτυακού τόπου, συνεργάστηκαν το Παγκόσμιο Κέντρο Παρακολούθησης για τη Διατήρηση της Φύσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP-WCMC), το Διεθνές Συμβούλιο για τα Ορυχεία και τα Μέταλλα (ICMM), η Διεθνής Ένωση της Πετρελαικής Βιομηχανίας για τη Διατήρηση του Περιβάλλοντος (IPIECA), η Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) και η Ευρωπαική Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Ο ηλεκτρονικός οδηγός, ο πρώτος στο είδος του, παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τη λήψη σωστών επιχειρηματικών αποφάσεων από τους παράγοντες της βιομηχανίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις