Παραγωγή ενέργειας από νερό!

Τα πρώτα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου για την ολιστική μετατροπή συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά και τη βιώσιμη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το νερό, παρουσίασαν την Τετάρτη ο καθηγητής του ΕΜΠ, κ. Ευάγγελος Χριστοφόρου, και ο Νομάρχης Αθηνών, κ. Ιωάννης Σγουρός.
Το ερευνητικό έργο φέρει τον τίτλο City Battery Electric Car (CiBEC) και θα παραδοθεί τους επόμενους μήνες στη Νομαρχία Αθηνών, η οποία χρηματοδότησε την ερευνητική προσπάθεια με το ποσό των 672.682,93 ευρώ.
Η παρουσίαση επικεντρώθηκε σε μία καινοτόμο μέθοδο ταχείας παραγωγής υδρογόνου και ηλεκτρικής ενέργειας από το πόσιμο, μη πόσιμο και θαλασσινό νερό.
Το κόστος μετατροπής για αυτοκίνητα μικρού κυβισμού προβλέπεται στα 5.000 ευρώ με 7.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο, με κόστος χρήσης και συντήρησης μικρότερο από 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα,  χωρίς την παραμικρή μόλυνση του περιβάλλοντος.
Η απόσβεση του ποσού για την μετατροπή γίνεται σε 2 χρόνια με μέσο όρο κυκλοφορίας 30.000 χλμ/χρόνο.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Νομαρχίας Αθηνών, το πετυχημένο αυτό έργο που εκπονείται με πολύ μικρό προϋπολογισμό, φιλοδοξεί να ανακουφίσει τα ελληνικά νοικοκυριά στα θέματα κόστους μεταφοράς και ηλεκτρικής ενέργειας, να προσφέρει νέες ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας και προοπτικές εξαγωγών υψηλής τεχνολογίας δείχνοντας τις δυνατότητες που έχει η χώρα για την έξοδο από την κρίση.
Στόχος της Νομαρχίας Αθηνών είναι, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, να υιοθετηθεί μια πολιτική επιβράβευσης όσων προχωρήσουν στη μετατροπή των συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά, με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη στάθμευση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις