Στα 1400 Ευρώ το πετρέλαιο από τον Οκτώβριο !!!

Ακριβότερο έως και 35 λεπτά το λίτρο από τις 15 Οκτωβρίου του πετρέλαιο θέρμανσης. Το πετρέλαιο κίνησης θα είναι φθηνότερο έως και 19 λεπτά.Προωθείται η εξίσωση του ΕΦΚ στο 80% του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης,με στόχο να περιοριστεί το κίνητρο της λαθρεμπορίας καυσίμων.


Κάπως έτσι θα υποδεχτούν τα νοικοκυριά τον προσεχή Οκτώβριο τις τιμές που ανακοίνωσαν σήμερα κυβερνητικές πηγές.
Το ερώτημα που γεννάται είναι τι θα γίνει με τα εκατομμύρια των συμπολιτών μας και την προφανείς αδυναμία που έχουν για τις ανάγκες θέρμανσης τους.
Σίγουρα λύσεις υπάρχουν είτε λέγονται καυσόξυλα, είτε λέγονται Πέλλετ που όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς οι τιμές έως και τον Αύγουστο θα κυμανθούν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και θα βρίσκονται περίπου στα 560-590 Ευρώ οι 2 τόνοι ( 2 τόνοι πέλλετ ισοδυναμούν με ένα τόνο πετρελαίου )


Εάν λάβουμε υπόψη ότι φέτος ξοδέψαμε για αγορά περί τα 1000 Ευρώ ανά τόνο η συγκεκριμένη προσφορά των εταιρειών είναι ιδιαίτερα επικερδής.


θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή και στα εξής για όσους σκοπεύεται να προμηθευτείτε πέλλετ: 


  • Όλοι οι κατασκευαστές λεβήτων πέλλετ δηλώνουν ότι, όταν τα πέλλετ είναι κακής ποιότητας, μειώνετε η διάρκεια ζωής του λέβητα , ο λέβητας έχει πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του βγάζοντας συχνά  βλάβες και το σημαντικότερο δεν ισχύει καμία εγγύηση καλής λειτουργίας όταν υπάρξει βλάβη από την κακή ποιότητα των πέλλετς.
  • Σε μία σόμπα ή έναν λέβητα πέλλετ που καταναλώνει καφέ πέλλετ, στους αυλούς απαγωγής των καυσαερίων δημιουργείται 12-20% περισσότερο πουρί. Αυτό το μειονέκτημα είναι ορατό ιδιαίτερα στις σόμπες πέλλετ γιατί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μαυρίζει το μπροστινό τζάμι. Στους λέβητες το πρόβλημα θα το δείτε στην λειτουργία και στον καθαρισμό τους.Με το λευκό πέλλετ ο λέβητας θα δουλεύει δίχως διακοπή και η στάχτη θα είναι καθαρή, αντιθέτως με το καφέ πέλλετ, ο λέβητας πολύ συχνά θα εμφανίζει βλάβες και όταν τον καθαρίζετε εκτός από την στάχτη θα βρίσκετε κομάτια σαν σκληρή κρούστα καραμέλας. Αυτή η κρούστα είναι πυρίτιο και δημιουργείται από τα σκουπίδια που έχουν κάποια πολύ κακής ποιότητας πέλλετ

  •  Η τιμή του λευκού* πέλλετ είναι αυξημένη κατά 10-15%, αλλά αν υπολογίσουμε ότι λόγω της μεγαλύτερης θερμικής ισχύος και της καλύτερης καύσης θα καταναλώσουμε έως και 10-20% λιγότερο πέλλετ, τότε θα αντιληφθούμε πώς με το ακριβότερο υλικό έχουμε χαμηλότερο κόστος, συνεπώς μεγαλύτερο όφελος.  Για να διαπιστώσετε και μόνοι σας το όφελος σας προτείνουμε να κάνετε το παρακάτω απλό πείραμα :  Για χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών χρησιμοποιήστε το καφέ πέλλετ που συνηθίζετε, μετά για το ίδιο χρονικό διάστημα και με τις ίδιες περίπου καιρικές  συνθήκες χρησιμοποιήστε το λευκό πέλλετ από καθαρή οξιά που σας προτείνουμε. Θα διαπιστώσετε ότι,  ενώ στην πρώτη περίπτωση έχετε καταναλώσει περίπου πέντε σακούλες στην δεύτερη θα έχετε καταναλώσει περίπου τέσσερις
Παρακάτω σας παραθέτουμε και έναν πίνακα με τα στοιχεία που πρέπει να αναγράφονται στην συσκευασία αγοράς των πέλλετ όσον αφορά την θερμική απόδοση, καθώς επίσης και την πιστοποίηση που οφείλει να έχει το προϊόν.




DESCRIPTION SPECIFICATION: 
DIAMETER: (D) 06 mm 
LENGTH: 05 mm TO 20 mm
MOISTURE CONTENT: <10%
ASH CONTENT: <0.7%
NET CALORIFIC VALUE: 17.8 MJ/KG
DENSITY: MIN 650 KG / M³
SULPHUR CONTENT ≤ 0.04 %
CHLORINE CONTENT ≤ 0.02 %
NITROGEN CONTENT ≤ 0.30 %
MECHANICAL DURABILITY ≥ 97.5% AFTER TESTING
INCLUDING THE CEN 14961 (A1), ONORM M1735, OR DIN 51731 (EUROPEAN STANDARDS)


Και μην ξεχνάτε η ενημέρωση σας, είναι εξίσου σημαντική γιατί σας γλυτώνει χρήμα και έτσι δεν κινδυνεύεται να πέσετε θύμα επιτήδειων της αγοράς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις