«Amaltheia Farms for Medi»

Ένα πολύ σημαντικό project για τον Πρωτογενή τομέα της περιοχής μας και της χώρας μας συνολικά, βρίσκεται στα σκαριά από Κώους επιχειρηματίες!

 

Μια πολύ σημαντική επένδυση για τον Πρωτογενή τομέα της περιοχής μας και της χώρας μας συνολικά, βρίσκεται στα σκαριά από Κώους επιχειρηματίες με την επωνυμία του «project Amaltheia Farms for Medi».

Πρόκειται για φάρμες αυγοπαραγωγής ελευθέρας βοσκής που είναι οι μόνες στην Ε.Ε που καλύπτουν την Ευρωπαϊκή συμφωνία «a farm to fork» που τέθηκε σε ισχύ από τις 22 Μαΐου πανευρωπαϊκά, καθώς καλύπτουν απόλυτα και την εγχώρια νομοθεσία για ελευθέρας βοσκής φάρμες.

Είναι και οι μόνες που έχουν πιστοποίηση έγκρισης τύπου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που τις καθιστά και τις πρώτες φάρμες στην Ελλάδα με το χαμηλότερο ενεργειακό ισοζύγιο λειτουργίας και με πολύ χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.
Στις φάρμες αυτές από τις οποίες θα παράγονται αυγά από υγιείς όρνιθες, καθαρά ελευθέρας βοσκής, όπου στη συνέχεια θα γίνεται επεξεργασία στο ασπράδι του αυγού από τις φαρμακευτικές εταιρείες για παραγωγή  των αντιγριπικών εμβολίων από κάποιες εκ των 26 εταιρειών που έχουν το δικαίωμα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για παραγωγή αντιγριπικών.
Τα βασικά πλεονεκτήματα της επένδυσης που τίθενται στο εν λόγω  project είναι μεταξύ άλλων:
  1. Αξιοποίηση της Δημοτικής ή Κρατικής γαίας για δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας ετήσιας απασχόλησης.
  2. Αναπτυξη για πρώτη φορά στην Ελλαδα φαρμών αυγοπαραγωγής (Amaltheia Farms for Medi) για παραγωγή αντιγριπικών εμβολίων, σε μονάδα παραγωγής σύμφωνων με την Ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία περί ζώων παραγωγής εντός ΕΕ καθώς και των κανόνων περί ευζωίας.
  3. Δημιουργία τουλάχιστον 250 θέσεων εργασίας άμεσες και έμμεσες για το κατασκευαστικό έργο από μονάδα παραγωγής στην Κω ικανή να ολοκληρώσει εντός προκαθορισμένων σχεδιασμών και χρόνων την ολοκλήρωση και τοποθέτησης των κλωβών στους χώρους παραγωγής εκμετάλλευσης.
  4. Ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής σε υλικά κατασκευής και συναρμολόγησης των Amaltheia Farms for Medi. από μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας.
  5. Δημιουργία μιας σειράς από Amaltheia Farms είτε στο νησί της Κω (ως νησί του Ιπποκράτη και της ιατρικής) σε εκτάσεις που αυτή την στιγμή προσεγγίζουν μεγάλες στρεμματικές εκτάσεις ή οπουδήποτε αλλού κριθεί σκόπιμο εντός της Ελληνικής επικράτειας.
  6. Δημιουργία εκατοντάδων θέσεων μόνιμων θέσεων ετήσιας απασχόλησης εργασίας στις Amaltheia Farms for Medi για τα επόμενά έτη αδιαλείπτως.
  7. Δημιουργία και κατασκευή των Amaltheia Farms for Medi για αυγοπαραγωγή και εν συνεχεία επεξεργασίας του ασπραδιού του αυγού για την δημιουργία και παραγωγή αντιγριπικών εμβολίων μεγάλης δυναμικής παραγωγής αντιγριπικών εμβολίων που θα παράγονται (η πρώτη ύλη)στην Ελλάδα και δη στην Κω ή όπου άλλου κριθεί σκόπιμο στην Ελληνική επικράτεια.
Βέβαια το ποιο σημαντικό από όλα είναι να υπάρξει συμφωνία με τις φαρμακευτικές εταιρείες στο εξωτερικό που να είναι διατεθειμένες να επενδύσουν ένα μέρος της παραγωγής τους να παράγεται στην Ελλάδα και να δημιουργηθούν υποδομές επεξεργασίας της πρώτης ύλης.
Και γιατί όχι να συνδεθεί το νησί του Ιπποκράτη  και της Ιατρικής με τον χώρο της πρωτογενούς  παραγωγής ακόμα και στο κομμάτι του  φαρμακευτικού τομέα, που μέχρι σήμερα ανήκει σε κατεξοχήν παγκόσμιες αγορές.
Όμως η διεκδίκηση για ένα τέτοιο έργο έχει τεθεί και ίσως οι εξελίξεις δημιουργήσουν ευχάριστα γεγονότα.
Η πρόταση έχει κατατεθεί αρμοδίως,  όμως -όπως έχουμε ενημερωθεί- αλλά χρειάζονται πολλά ακόμα να γίνουν προκειμένου να την δούμε σύντομα να υλοποιείτε εφόσον υπάρξει αντίστοιχο ενδιαφέρον στο νησί της Κω ή αλλού.
Ευχή όλων μας είναι να πάρει τον δρόμο της επιτυχίας συντεταγμένα, μέσα από την πολύ σοβαρή δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα στον τομέα του σχεδιασμού
πηγη: http://www.aegeanews.gr/news/chrima-asfaleies/339536/amaltheia-farms-for-medi-ena-poly-simantiko-project-gia-ton-protogeni-tomea-tis-periochis-mas-kai-tis-choras-mas-synolika-vrisketai-sta-skaria-apo-koous-epicheirimaties/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις