Η «ΖΕΥΣ Ελλάς Μεταποιητική Εσπεριδοειδών ΑΕ» επενδύει στην πράσινη ενέργεια

Και όμως όλα μπορούν να συμβούν όταν υπάρχει τεχνογνωσία και έρευνα, ικανή να ταιριάξει απόλυτα με τις ανάγκες ενός εργοστασίου μαρμελάδας. 


Το εγχείρημα αυτό ανήκει στην εταιρεία ΖΕΥΣ ΕΛΛΑΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ Α.Ε. που δραστηριοποιείτε στην Άρτα και πάντα με την στήριξη της νεοσύστατης Εταιρείας Metron CC που εδρεύει στην Πρέβεζα στα θέματα χρηματοοικονομικής στήριξης της εταιρείας, ανοίγοντας τον δρόμο σχετικά με την αξιοποίηση 3 τομέων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας :
ü Αιολική Ενέργεια, με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών που το γνώρισμα τους είναι ότι μπορούν πλέον να δίνουν μέσω συμπαραγωγής την ενέργεια που χρειάζεται για την προθέρμανση των ζεστών νερών χρήσης της μονάδας για τη λειτουργία.
ü Ηλιακή Ενέργεια, με χρήση φωτοβολταικών στοιχείων νέας γενιάς εξοπλισμένα με ένα καινοτόμο σύστημα οπου ψυχόμενα αυξάνουν την απόδοση τους από 20% έως 40% ανάλογα την ηλιοφάνεια και τη χρονική περίοδο εξασφαλίζοντας την επαύξηση της θερμοκρασίας νερών χρήσης σε πρώτο στάδιο για τις λειτουργικές ανάγκες.
ü Βιομάζα από τα κλαδέματα των πορτοκαλεώνων που μετά από επεξεργασία, μετατρεπόμενα σε μορφή Πέλλετ έτσι ώστε να αξιοποιούνται ως καύσιμη ύλη για την καύση στους 2 κεντρικούς καυστήρες των λεβήτων βιομάζας για παραγωγή ενέργειας για την θέρμανση των χώρων του εργοστασίου.
Όλα αυτά σίγουρα δεδομένου ότι το προϊόν που θα παράγεται είναι έδεσμα πορτοκαλιού για διάθεση κατευθείαν από το ψυγείο των σουπερ μάρκετ, δημιουργούν  έτσι μια άκρως δελεαστική πρόταση επιχειρηματική ικανή και ανταγωνιστική, στοχεύοντας σε μια επιτυχημένη πορεία στο εξωτερικό.



Ως γνωστόν η Εταιρεία είναι 100%  Ελληνικών συμφερόντων - Εξαγωγική και όπως μας ενημερώνουν οι υπεύθυνοι της, ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το τελικό παραγόμενο προϊόν και την  εξαγωγή του σε χώρες και αγορές που μέχρι σήμερα δεν είχαν ιδιαίτερη παρουσία προϊόντα της κατηγορίας αυτής.
Έτσι σε περιόδους όπου η χώρα μας υφίσταται επανειλημμένες δοκιμασίες στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, ο συνδυασμός της επένδυσης με τις νέες τεχνολογίες δίνει εκ των πραγμάτων υπεραξία με την ένταξη της εγκατάστασης στα πράσινα εργοστάσια. Επομένως το παραγόμενο προϊόν επιδιώκεται να καταστεί ως ‘’πράσινο’’ πλέον του χαρακτηρισμού του ως ποιοτικά ανώτερης ποιότητας. Τέλος δίνονται ιδέες για την αλλαγή νοοτροπίας για το σχεδιασμό μιας σύγχρονης παραγωγικής μονάδας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις