ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ


ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αποτέλεσμα της συνεργασίας της EKO με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων αποτελούν οι τρεις πρώτοι επιδεικτικοί σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων  και δικύκλων οι οποίοι εγκαταστάθηκαν σε πρατήρια της ΕΚΟ στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι και στην Κηφισιά. Οι σταθμοί φόρτισης διαθέτουν ρευματολήπτες τύπου «Σούκο» για εντάσεις ρεύματος φόρτισης μέχρι 16 Αμπέρ και τύπου «ΟΕΜ» για μέχρι 32 Αμπέρ και πληρούν όλες τις τελευταίες προδιαγραφές για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Διαθέτουν επίσης όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό για την ελεγχόμενη μέσω μαγνητικών καρτών πρόσβαση και την καταμέτρηση των στοιχείων οχήματος και κατανάλωσης με διαθεσιμότητα τόσο τοπική όσο και μελλοντικώς σε επίπεδο δικτύου πόλης με κεντρικό έλεγχο.
Πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε τον σταθμό φόρτισης στη Γλυφάδα ήταν το Mitsubishi i-MiEV της εταιρείας ΙΑΣΩΝ ΑΕΒΕ το οποίο κυκλοφορεί στην Αθήνα τους τελευταίου τρεις μήνες προς επίδειξη.
Στη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης, πρωτοβουλίες όπως αυτές της ΕΚΟ και του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. ανοίγουν παράθυρα πρόσβασης στην ελπίδα ανάπτυξης επιχειρηματικών δράσεων αξιοποίησης των ευκαιριών που δημιουργούνται από τις νέες τεχνολογίες στον πολύ σημαντικό τομέα των φιλικών για τον άνθρωπο και το περιβάλλον μεταφορών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις