Το Ηλιακό Ποδήλατο που Κατασκεύασαν Έλληνες Επιστήμονες


Ένα πρωτοποριακό ποδήλατο που στις δύσκολες περιστάσεις θα μπορεί να κινείται με την βοήθεια του ήλιου, παρουσίασε χθες στη Κοζάνη στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου τεχνολογικής Έρευνας δυτικής Μακεδονίας καθηγητής  Β. Κικής. 
Το ηλιακό ποδήλατο όπως εξήγησε ο κ. Κικής μιλώντας στο vetofm, βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο εφαρμογής και αυτήν την περίοδο ''προσπαθούμε να ενσωματώσουμε στο βέλτιστο επίπεδο το φωτοβολταϊκό πάνελ που θα προσφέρει την απαραίτητη ηλεκτρική ισχύ στον αναβάτη για τις δύσκολες ανηφόρες''. Ο κ. Κικής επισήμανε οτι ''συνεργαζόμαστε με Γερμανούς, Ελβετούς και Κινέζους, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευφυής ενέργεια» και η δική μας ιδέα σε αυτή την πολυεθνική επιστημονική ομάδα ήταν να προσθέσουμε στο ποδήλατο το φωτοβολταϊκό πάνελ''. Το ηλεκτρικό ποδήλατο διαθέτει κινητήρα 250 W, μπαταρία 37 volt και το ηλιακό πάνελ που θα έχει την μορφή προστατευτικού καλύμματος.

Σε ένα χρόνο περίπου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και το ηλιακό ποδήλατο θα μπορεί να κυκλοφορήσει ακόμη και στην αγορά. Ενδιαφέρον για την χρηματοδότηση ενος επιχειρηματικού εχγειρήματος έδειξε ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής τράπεζας δυτικής Μακεδονίας  Π. Αποστολίδης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις